Doom metal

doom metal

Candlemass är metalbandet som trots en lång karriär fylld av interna motsättningar alltid gjort comeback, de vann en grammis så sent som , men deras största avtryck är att de skapade genren – Doom metal. Doom metal (bokstavlig översättning undergångsmetall) är en subgenre av metal, som kännetecknas av att den är extremt långsam och tung. Musiken avser ge en känsla av, precis som namnet antyder, undergång. Genren uppträdde i mitten på talet, och de band som spelar den är ofta starkt inspirerade av Black. Doom metal brukar oftast, med all rätta måste tilläggas, anklagas med att vara en särdeles moloken och nedstämd utgrening på hårdrocksträdet. Kanske därför att det mest påfallande och omtumlande med Pallbearers ”Foundations of burden” är exakt hur livsbejakande och välkommet ärlig den låter. Och. doom metal

Doom metal - och

Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. Naturligtvis står Spotifyanvändare inte lottlösa här, inte. Aningen mer kritiskt går det också att notera att Cannibal Corpses videohylleexplicita ultravåldsmangel sedan länge har förskansat sig i ett hörn som det sällan lämnar. Här hittar ni aprillistan på Spottan. Det känns som att avståndet mellan arbetarbrunchen på Sirap på arbetarrörelsens stora dag och födelsedagsditon på Clarion Sign krympte ihop till ett ingenting som bara … försvann.

Doom metal - Ska

För även om det går att höra att det är en och samma grupp som under en tjugoårig skivkarriär har kämpat sig upp på de riktigt stora scenerna är alstret nästan gyttrigt mångfacetterat. Jag tar det redan här, bara för att ha saken ur världen: En del bra, vissa mindre engagerande bitar — men rakt igenom några timmar du inte bör vara utan. Nog orerat om detta. Ren sång används av bland andra gruppen Funeral. Han magnus uggla visa av Tomas Wikström. Sådant är en naturlighet för Mastodon, då de som få andra grupper har vigt sin verksamhet åt att tänja och dra i det kreativt möjliga. Men den är ju så mycket mer. Utan i stället den musik som med den bästa av viljor går att relatera till hårdrock och liknande som har släppts under den gångna månaden. För den goda sakens skull. In Flames gör det på riktigt. Mycket sitter som katarina hulting ska, dock sällan i en och årsinkomst låt.

0 reaktioner på ”Doom metal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *