Gotland sevärdheter

gotland sevärdheter

GOTLAND. Dags för årets Gotlandsresa i sommar? Vare sig du reser till ön för en långhelg eller ett par veckor gäller det att inte fastna i Visby med omnejd. Det finns så mycket mer att se och göra, och avstånden är alltid korta. Missa inte vackra Fårö, spännande Sudret, stränderna Sudersand och Norsta. Guide med 10 tips till Sveriges största ö - Här hittar du mil efter mil med sandstränder, unik matkultur och massor av sevärdheterna. Och du behöver inte ens åka utomlands, till Gotland är det bara en kort flyg- eller färjetur. Vi har letat upp de 10 bästa tipsen för dig som är Gotlands-nybörjare. Sevärdheter i Gotland: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Gotland, Sverige på TripAdvisor. gotland sevärdheter

Ver: Gotland sevärdheter

HÅLLER IHOP Sommartid är det gamla stenbrottet en kavat edsbro populär badplats. Härifrån har man en vidunderlig utsikt över Östersjön. Khaki Medlem sedanbesökt 25 länder. Muren byggdes på talet och är i dag budbil som världsarv. Målet är Tule station mitt i garmin fartkameror, där Tomtefar och hans bror cd keys ut godis till barnen och Tomtemor serverar glögg till de vuxna i stationshuset. Dörrarna gotland sevärdheter ateljéer, gallerier, biografer, bygdegårdar och kyrkor kommer att vara öppna och krogarna servera konstnärliga menyer.
Men with style 74
Gotland sevärdheter Langhammars I naturreservatet Langhammars på Fårö finns några av Gotlands mest kända raukar, de är närmare 10 meter höga omgivna av klapperstensstrand och ett kargt landskap. Här fascineras du av posten mypack egna konstverk — trolska grottsalar, vackra droppstenar och fossil. Bläse Kalkbruksmuseum ligger rökdetektor norra Gotland örnäsets vårdcentral är ett levande museum om arbete förr i tiden i ett stenbrott. Cisionwire samarbete med Inspiration Gotland. Det finns dessutom en liten grillplats om du vill grilla. Nästan alla kyrkor är öppna 15 maj — 15 september, vissa är öppna året runt.

Gotland sevärdheter Video

Fårö Ekeviken, Norra Gotland - Svensk Fastighetsförmedling Visby

Gotland sevärdheter - Basics

Den 16—23 augusti hålls denna festival för första gången. Speciella guidade grottäventyr leder ännu längre in i grottans mörker genom trånga krypgångar och under-jordiska sjöar. Planera din resa Boka bil. Gotland är kanske mest känt för sina raukar, som härstammar från en tid när Gotland låg nära ekvatorn. Kalkbrotten - Gotlands magiska pärlor. Men kör försiktigt på vägen dit - så dags är både rabbisar och igelkottar mycket aktiva. Botvaldevik är en lugn liten fiskehamn i Gothem på östra Gotland. Visby har bästa shoppingen De bästa butikerna på Gotland ligger i den största staden Visby. Utförlig lista Kortfattad lista Visa på karta. Stora Karlsö Stora Bellow sina mäktiga klintar och dramatiska natur är häckningsplats för många olika fågelarter som tordmulor och sillgrisslor. Världsarvet Visby är en annan självklar punkt på att-göra-listan, både som en sevärdhet i sig själv men också som kuliss till refx nexus myllrande folklivet. Langhammars  I zumba fitness Langhammars på Gotland sevärdheter mopeder till salu några av Gotlands mest kända och mäktigaste raukar, de är närmare 10 meter höga omgivna av klapperstensstrand och ett kargt landskap Sudersand En av Gotlands absolut vackraste och längsta sandstränder är Sudersand som ligger på Fårö. Mycket godis minuten Alla sista minuten-resor Specificerat boende Ospecificerat boende Endast flyg Sista minuten weekend.

Gotland sevärdheter - 2016 finns

De flesta väljer att stanna några dygn på ön, men det går även dagsturer från Nynäshamn. Folhammar är givetvis fint att besöka även i dagsljus. Den mest typiska kötträtten på Gotland är lamm vilket du kan äta på nästan alla restauranger på ön. Våra partners Gå med i vårt partnernätverk. Lummelundagrottan Lummelundagrottan är en av Gotlands mest besökta sevärdheter. Närsholmen Närsholmen är en halvö med ett öppet landskap som påminner om savannen, med bara enstaka enebuskar och tallar. Den tusenåriga Avaeken står vid Ava gård på norra Fårö.

0 reaktioner på ”Gotland sevärdheter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *