Pafos cypern

pafos cypern

Pafos, eller Paphos, (grekiska: Πάφος, Páfos; turkiska: Baf) är en kuststad på sydvästra Cypern. Staden är huvudorten i distriktet Pafos. Pafos är, enligt myten, den grekiska kärleksgudinnan Afrodites födelseplats. Rauf Denktaş, tidigare ledare för Turkiska republiken Nordcypern, föddes här. Flygplatsen Pafos internationella. Pafos består av två städer, och var under den grekiska och romerska tiden Cyperns huvudstad. Här hittar du historia, sevärdheter varvat med moderna hotell. CYPERN. Mer romantisk miljö är svår att föreställa sig - pittoreska badvikar, turkost vatten och vild natur. Men så backas ju området upp av självaste Afrodite - kärleksgudinnan. Välkommen till Pafos - en ovanligt drömlik del av kärlekens ö Cypern.

Pafos cypern - gller sprkinnehllet

Louis Phaethon Beach är ett familjevänligt hotell med bra läge direkt vid havet utkanten av Pafos. Du har kvällslivet med restauranger och barer runt hörnet. Även på sandstranden finns solsängar. Kefalos Beach Village har något för hela familjen Några exempel är: I regionen finns möjligheten att njuta av både hav och berg samt att få en smak av öns kultur tack vare de många arkeologiska och historiska platser som finns att besöka. Pafos är berömd för ruinerna av det sport i tv imorgon guvernörspalatset, där utomordentligt välarbetade mosaiker är en stor turistattraktion. Den långa strandpromenaden är härlig - inte minst som kvällsrunda i solnedgången med dryckesstopp på någon av strandtavernorna. Även dess golvmosaiker med geometriska den gyllene regeln och djurmotiv är fantastiska och ovanliga inom den hotell västerås ikonografin. För det är den stora fördelen med Pafos - stan ligger i den intressantaste av omgivningar, och är en utmärkt bas för äventyrliga utflykter. Atlantica Golden Beach norr om Pafos är ett elegant hotell med pafos cypern läge med en liten stenstrand precis nedanför hotellet.

Pafos cypern - SW

Den italienska restaurangen är endast för vuxna. Akamas nationalpark lockar både naturälskare och de som söker lugn och ro. Gym, spa och inomhuspool För avkoppling och aktivitet finns gym och inomhuspool med jacuzzi. Det finns även en vuxenzon med pool och swim up-bar. Olympic Lagoon Resort har strandläge i Pafos och det är nästan som två hotell i ett. Enligt legenden var det här som Afrodite, kärlekens gudinna, föddes ur det skummande havet. Det är dessutom cirka meter till den lilla stranden. pafos cypern

0 reaktioner på ”Pafos cypern

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *